Afgelopen maandag kwam er een nieuw artikel uit over mij en mijn bedrijf Puck Onderwijst. Over alle mooie dingen die we het afgelopen anderhalf jaar hebben bereikt, maar ook over alle mooie dingen die nog op de planning staan.
Ik ben ontzettend trots op al onze (oud-)begeleiders die zich met zo veel passie inzetten voor de kinderen en jongeren. Robyn, Lotte, Marco, Soraya, Nienke, Marten, Emma, Noortje & Nikki, dank jullie wel! Doordat jullie allemaal precies weten hoe jullie maatwerk moeten leveren, kan ik jullie met vertrouwen loslaten en verder werken aan de grote verandering die we teweeg gaan brengen in het onderwijs en de zorg.
Om daar nog meer aan bij te kunnen dragen, wil ik volgend jaar starten met Puck's Universiteit. Dit jaar zit ik in mijn laatste jaar Pedagogische Wetenschappen en moet ik alleen nog mijn scriptie schrijven. Toen ik begon aan de studie had ik verwacht dat ik na mijn diploma een goede basis zou hebben om een goede hulpverlener te zijn. Maar ik heb welgeteld één kind gezien (vanuit de opleiding) en dingen gehoord waarvan mijn oren nog steeds gaan klapperen. Ik heb vooral geleerd dat we niet te veel naar ouders moeten luisteren, want die zeuren vooral en wij als academisch opgeleide professionals weten beter wat goed is voor het kind. En overleggen met de jongere? Nee doe dat vooral niet, want - ik quote even een gastdocent vanuit de Raad van Kinderbescherming - 'Jongeren vinden het fijner om te horen wat wij voor ze beslissen en niet met ze te spreken voor je een beslissing neemt'. Kortom; vooral geleerd wat ik níet moet doen. En vanuit die enorme frustratie (of vooral woede) die ik de afgelopen jaren heb gevoeld, komt Puck's Universiteit. De nieuwe generatie hulpverleners moeten namelijk ergens leren een goede hulpverlener te worden. Ik ga hulpverleners verzamelen die op verschillende werkplekken werken en komen vertellen wat zij doen, wat zij zien, en wat zij denken dat kinderen nodig hebben. Naast verschillende werkplekken, hebben ze ook andere achtergronden, ervaringen, expertises, etc. We behandelen verschillende probleemgebieden, therapievormen en diagnostische technieken. Zodat de hulpverleners i.o. hopelijk kunnen weglopen met een rugzak vol handvatten en we een nieuwe (jeugd)zorg creëren. Aanmelden, zowel als hulpverlener, als hulpverlener in opleiding, kan via de website! (https://lnkd.in/esHAygRX)
In het artikel lees je meer over het afgelopen jaar, onze visie en aanpak, maar ook over de bijlessen, de begeleiding en de HB-peergroepen. We kijken heel erg uit naar de Slimme Ukkies en Jonge Avonturiers die vanaf september weer in Gemeente Utrecht plaats vinden, maar ook de supportgroep voor HB studenten aan de Hogeschool Utrecht!
Reactie plaatsen
Reacties